Ledelse handler i høj grad om forvaltning af relationer. Der er ikke nogen ”rigtig” måde at lede på; det er individuelt og dybt personligt, fordi vi leder med udgangspunkt i vore personlighedsmønstre og præferencer. Lederudvikling handler om fleksibilitet og ændring af adfærdsmønstre.

At ændre adfærd betyder ikke at vi skal forsøge at være noget, vi ikke er. Det betyder, at vi vælger at ændre adfærd, fordi vi oplever konsekvensen af vores adfærd som utilfredsstillende. At guide ledere gennem denne proces kræver psykologisk kompetence og erfaring.
For at være effektive og brugbare skal ledelsesmodeller integreres og være en naturlig del af ens adfærdsmønster. Det nytter ikke at få værktøjer, hvis man ikke har færdigheder i at bruge dem. Når vi arbejder med udvikling af det personlige lederskab, sætter vi fokus på udvikling af personlige færdigheder og varige adfærdsændringer.
Vi tager ofte udgangspunkt i den enkelte leders udviklingsbehov ved hjælp af analyser, der kortlægger individuelle mønstre og personlige strategier. Bl.a. anvender vi en 360° Lederskabsanalyse, hvor feedback fra medarbejdere, kolleger og egen leder følges op med dialoger. Desuden anvender vi CIPS kommunikationsanalysen med feedback og intensiv videobaseret kommunikationstræning i vore udviklingsforløb.
 
loading quote
 
© Metze Erhvervspsykologer A/S 2009
Atomic Orange