De vigtigste ledelsesmæssige udfordringer for IT virksomheder er at kunne udvikle effektive teams, og mestre de personlige lederkompetencer der omfatter kommunikative og emotionelle færdigheder. Det er en afgørende forudsætning for at kunne få højt specialiserede IT medarbejdere til at fungere som en enhed.
Vi har arbejdet med et bredt udsnit af IT virksomheder, fra danske afdelinger af internationale virksomheder til mindre men højt specialiserede og forskningsbaserede IT virksomheder. Vi har f.eks. gennemført et lederudviklingsprojekt i en international IT virksomhed, hvor vi arbejdede med en strategisk udvikling af en række lederkompetencer, bl.a. udvikling af effektive teams. Vi anvendte bl.a. IPPS [pulsanalyse.dk/ipps] og ”Teamanalysen”, der er en systematisk analyse af teammedlemmernes relationsmønstre. At have en fælles forståelsesrammer for teamfunktion bevirker, at man hurtigt kan lokalisere interne funktionsproblemer i teamet.
IT medarbejdere er karakteriseret ved at de har en høj grad af autonomi. En del er ikke naturlige talenter i forhold til teamarbejde eller personaleledelse. Vi har derfor sammenkobler det teoretiske aspekt af lederudvikling med den konkrete proces, hvor en delvis teambaseret tilgang bliver forankret i organisationen.
 
loading quote
 
© Metze Erhvervspsykologer A/S 2009
Atomic Orange